WĘDZARNIA RYB
Wędzimy:
Wtorek: płaty makreli, makrela tusza, filet śledziowy,
śledź patroszony, karmazyn tusza, pstrąg patroszony.
Środa: łosoś tusza, halibut tusza.
Czwartek: płaty makreli, makrela tusza, filet śledziowy,
śledź patroszony, karmazyn tusza, pstrąg patroszony.
Piątek: dorsz tusza, trewal tusza
Sobota: płaty makreli, makrela tusza, filet śledziowy,
śledź patroszony, karmazyn tusza, pstrąg patr
Nasze menu oferuje opcje dla każdego. Nawet dla najbardziej
wybrednych podniebień. Gwarantuje to m.in. wybrany przez
nas sposób wędzenia. Ryby poddajemy obróbce termicznej,
gdzie podkładem jest drewno olchowo-bukowe. Podczas całego
procesu zwracamy baczną uwagę na wilgotność oraz prędkość
i natężenie dymu. Dzięki temu nasze ryby w końcowym procesie
wędzenia pokrywają się pięknym złoto-brązowym nalotem
i uzyskują wspaniały smak.